Geschiedenis

Midden jaren vijftig is glas en schildersbedrijf Slegers ontstaan dankzij de grondlegger Toon Slegers. In de beginjaren werd er veel schilderwerk uitgevoerd voor particulieren en enkele zakelijke relaties in de omgeving van de vestigingsplaats van het bedrijf, Mierlo-Hout.

In de jaren tachtig kwamen de zonen van Toon, Peter en Gerrie, werken binnen het bedrijf als schilder. Gerrie ging zich na een aantal jaar richten op het industrieel spuiten en Peter ging door met het schildersbedrijf.

Eind jaren 90 groeide de spuiterij uit zijn voegen op de locatie mierloseweg  en verhuisde daardoor naar de nieuwbouwlocatie Waterbeemd te Helmond.

In de beginjaren van 2000 werden de zonen van Peter, Ton en Riny, werkzaam binnen het bedrijf. Ton bij het schildersbedrijf en Riny bij de industriële spuiterij. 

In 2009 groeide de spuiterij wederom uit haar voegen en om daar op te anticiperen werd besloten om zowel het schildersbedrijf als de spuiterij onder 1 dak te brengen. Dit werd gerealiseerd door beide bedrijven te verhuizen naar de huidige locatie: Korte dijk te Helmond.

In 2013 is besloten om te stoppen met het schildersbedrijf. Hierdoor is de focus volledig gericht op de industriële spuiterij en poedercoating.

Door industriële spuiterij en poedercoating Gebrs. Slegers B.V. kunnen alle voorkomende ondergronden als metaal, verzinkt staal, kunststof, aluminium en RVS voorzien worden van een solide natlak coating of poedercoating afwerking. Daardoor weten een aantal van onze opdrachtgevers Gebrs. Slegers B.V. al tientallen jaren te vinden.

Op dit moment zijn er  15 medewerkers bij industriële spuiterij en poedercoating Gebrs. Slegers B.V. werkzaam.